Egyszerű sajtkrémleves

20 perc alatt kész!

Vacsorára, vagy ebédre, előételnek is tökéletes ez az egyszerűen összedobható, elronthatatlan sajtkrémleves.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb akkor lesz, ha alapléből - hús-, vagy zöldség - készíted, de ha ez épp nincs otthon, akkor leveskockából is remek lesz.

Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, vagy pirított magvakkal feldobva a legfinomabb!

Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 8 dkg vaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.

 

Ezután add hozzá a maradék levest, még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsd, ha szükséges, forrón tálald.

Dobd fel kedvenc krémlevesed különleges levesbetétekkel!

A ropogós különlegességek még finomabbá varázsolják a levesed!

Különleges levesbetétek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük