Egyszerű sajtkrémleves
20 perc alatt kész!
Vacsorára, vagy ebédre, előételnek is tökéletes ez az egyszerűen összedobható, elronthatatlan sajtkrémleves.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfinomabb akkor lesz, ha alapléből - hús-, vagy zöldség - készíted, de ha ez épp nincs otthon, akkor leveskockából is remek lesz.

Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, vagy pirított magvakkal feldobva a legfinomabb!

Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 8 dkg vaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.

 

Ezután add hozzá a maradék levest, még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Utólag még ízesítsd, ha szükséges, forrón tálald.

Dobd fel kedvenc krémlevesed különleges levesbetétekkel!

A ropogós különlegességek még finomabbá varázsolják a levesed!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük