Spenótos tésztájú gnocchi sok sajttal - Pont így készítik Toscanában

Nemcsak a feltét, a tészta is lehet spenótos. Nem fogod megbánni, ha így is kipróbálod.

Spenótos tésztájú gnocchi sok sajttal - Pont így készítik Toscanában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gnocchi az olaszok egyik nagy kedvence, melyet rengeteg módon variálnak. Tedd különlegessé, dobd fel a krumplis tésztát spenóttal. Külön öntet nem is szükséges hozzá, csak reszelj sajtot a tésztára!

Ami nálunk a nudli, az az olaszoknál a gnocchi. Az elkészítés módja nem sokban különbözik, inkább csak a formája más. Ha van időd, készítsd el saját magad. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti mirelit változat. 

Spenótos tésztájú gnocchi

Hozzávalók: 

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • bors
  • vaj
  • csipet szódabikarbóna

Elkészítési idő: 1 óra

Elkészítés menete 

A spenótot mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Dobj hozzá egy csipet szódabikarbónát is. Szűrd le, és várd meg, amíg kihűl, majd pépesítsd botmixerrel. Ha mirelit spenótot használsz, akkor engedd fel, és kicsit süsd át.  

A tésztához a krumplit pucold meg, és főzd meg annyi vízben, amennyi ellepi. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és krumplinyomón törd át, majd dolgozd össze a tojássárgával, a spenóttal, a sóval, a borssal, és szép fokozatosan add hozzá a lisztet. A tésztának jól formázhatónak kell lennie. Készíts belőle hengert, és késsel vágd kisebb darabokra. Lehet rusztikus is, nem kell ragaszkodni a tökéletes formához. Villával formázhatod még tetszés szerint.

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni, ha lobog, dobj hozzá sót, és  rakd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a gnocchik fel nem jönnek víz tetejére, majd szűrd le. Hevíts kevés vajat egy serpenyőben, és süsd át benne a tésztát. Sajttal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük