Laktató fogás 30 perc alatt
Sajtszósszal sült gomba
A gomba önmagában is remek fogás, ha gyors és finom ételre vágysz, sajttal meg pláne.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtszószt készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, és sütve még finomabb, mint magában, ha pedig gombába töltöd, hát kevés jobb vacsora létezik ennél, amit ilyen gyorsan összedobhatsz.

A kész szószt feldobhatod a gomba szárával, minél több zöldfűszerrel vagy akár egy kis pirított baconnel, és akkor is gazdagabb ízvilágot kapsz, ha többféle sajtot használsz.

Sajtszósszal sült gomba

Hozzávalók:

  • 40 dkg nagy kalapú csiperkegomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 nagy evőkanál vaj
  • csipetnyi szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg, a törzsüket távolítsd el, a majdani kész sajtmártásba apróra darabolva belekeverheted, de ezt a részt ki is hagyhatod. A tejet melegítsd fel, nem kell, hogy forrjon, de forráspont körüli hőmérsékletűnek kell lennie. Végy elő egy szimpatikus serpenyőt, és a vajat olvaszd meg benne. Amikor elérte a megfelelő állagot, tehát folyik, törd bele a fokhagymát, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a lisztet is, majd öntsd fel a meleg tejjel.

Ha már csomómentes, sózd és borsozd meg, add hozzá a szerecsendiót, majd a tejszínt, lassan adagolva, ha már mártásközeli állagú a szósz, akkor nem kell hozzá több. Keverd hozzá a sajtot, várd meg, amíg beleolvad a környezetébe, keverd hozzá a petrezselymet, és ezzel el is készültél. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombákba töltsd bele a szószt - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kis lisztet -, helyezd el őket kivajazott tepsiben, és körülbelül tíz perc alatt süsd őket készre.

Gombás finomságok minden napra

Ha szereted a gombát, akkor akár mindennap tudnál belőle enni, hogy ne legyen unalmas, adunk néhány tippet, hogyan készítsd!

Ezt is szeretjük