Pikáns rakott zöldbab
A rakott zöldbabot nem nagyon lehet elrontani, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, mégis nagyon finom.
A zöldbabot általában levesként vagy főzelékként használjuk, pedig remek rakottast lehet belőle készíteni.
A világos zöldbab helyett használhatsz sötétebb ceruzababot is, ami nem lesz vajpuha, inkább roppanósra fő.
Pikáns rakott zöldbab
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 evőkanál olaj
- 2 pohár tejföl
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- vaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Körülbelül 50 perc.
Elkészítés menete:
A babot enyhén sós vízben főzd meg. A hagymát kockázd fel, a húst dobd rá, és alaposan megborsozva és sózva pirítsd fehéredésig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vajazz ki egy tepsit vagy hőálló tálat, majd rétegezd bele a hozzávalókat, hogy zöldbab, hús és tejföl legyen a sorrend, és legalább kétszer ismételd meg. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át párold.
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- egytálétel
Szalonnás krumplifőzelék, ahogy a nagyi csinálta
- hagyma
- egytálétel
Rakott hagyma sok sajttal
- cukkini
- egytálétel