Pikáns rakott zöldbab
Finom és egyszerű
A rakott zöldbabot nem nagyon lehet elrontani, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, mégis nagyon finom.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

Idd ezt minden reggel, és garantáltan beindul a fogyás! »

Isteni tea az édes álomért: idd ezt lefekvés előtt, és hamarabb elalszol »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldbabot általában levesként vagy főzelékként használjuk, pedig remek rakottast lehet belőle készíteni.

A világos zöldbab helyett használhatsz sötétebb ceruzababot is, ami nem lesz vajpuha, inkább roppanósra fő.

Pikáns rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • vaj
  • bors

Elkészítés ideje:

Körülbelül 50 perc.

Elkészítés menete:

A babot enyhén sós vízben főzd meg. A hagymát kockázd fel, a húst dobd rá, és alaposan megborsozva és sózva pirítsd fehéredésig.

Vajazz ki egy tepsit vagy hőálló tálat, majd rétegezd bele a hozzávalókat, hogy zöldbab, hús és tejföl legyen a sorrend, és legalább kétszer ismételd meg. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át párold.

Blog.hu ajánló