Pikáns rakott zöldbab

Finom és egyszerű

A rakott zöldbabot nem nagyon lehet elrontani, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, mégis nagyon finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldbabot általában levesként vagy főzelékként használjuk, pedig remek rakottast lehet belőle készíteni.

A világos zöldbab helyett használhatsz sötétebb ceruzababot is, ami nem lesz vajpuha, inkább roppanósra fő.

Pikáns rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • vaj
  • bors

Elkészítés ideje:

Körülbelül 50 perc.

Elkészítés menete:

A babot enyhén sós vízben főzd meg. A hagymát kockázd fel, a húst dobd rá, és alaposan megborsozva és sózva pirítsd fehéredésig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vajazz ki egy tepsit vagy hőálló tálat, majd rétegezd bele a hozzávalókat, hogy zöldbab, hús és tejföl legyen a sorrend, és legalább kétszer ismételd meg. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át párold.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük