Szalonnás krumplifőzelék, ahogy a nagyi csinálta

Laktató, egyszerű egytálétel, melyet bárki el tud készíteni. A szalonna különleges ízt ad a hagyományos fogásnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Krumpli nemcsak köret lehet, hanem főétel is, és, bár a főzelék sokaknál nem a toplista tetején csücsül, azért lehet belőle nagyon finomat főzni.

A krumplifőzeléket dobd fel egy kis szalonnával, így igazi békebeli fogást varázsolhatsz az asztalra.

Szalonnás burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • törött bors

Elkészítési idő:

40-50 perc.

Elkészítés módja:

A meghámozott krumplit kockázd fel. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Önts hozzá két liter húslevest, amit kockából is elkészíthetsz.

Adj hozzá sót, borsot, rozmaringot, babérlevelet, majd tedd hozzá a krumplit, és forrald fel az egészet. Vedd le a lángot, és hagyd csendben rotyogni, amíg a krumpli meg nem puhul.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha kész a főzelék, akkor piríts a tetejére még egy kis szalonnát, és azzal tálald. Magában is elég laktató.

Ezt is szeretjük