Rizseshús csirkéből
Hagyományos recept másképp
Bár általában sertéshúsból készítik, a rizseshús csirkéből is finom. Isteni egytálétel, ha nincs semmi ötleted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizseshús egyszerű ételnek tűnik, de azért nem két perc megfőzni. Általában sertéshúsból készítik, de csirkéből is finom.

A csirke gyorsan megpárolódik, így nyerhetsz egy kis időt vele. A képen látható rizseshúst az Etti és a gyerekek blog gazdája készítette.

Csirkés rizseshús

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • 1 bögre rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsos pirospaprika
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors, pirospaprika

A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.

Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.

Ezt is szeretjük