
Rizseshús csirkéből
Bár általában sertéshúsból készítik, a rizseshús csirkéből is finom. Isteni egytálétel, ha nincs semmi ötleted.

A rizseshús egyszerű ételnek tűnik, de azért nem két perc megfőzni. Általában sertéshúsból készítik, de csirkéből is finom.
A csirke gyorsan megpárolódik, így nyerhetsz egy kis időt vele. A képen látható rizseshúst az Etti és a gyerekek blog gazdája készítette.
Csirkés rizseshús
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell
- 1 bögre rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsos pirospaprika
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 2 babérlevél
- olaj
- kakukkfű
- friss petrezselyem
- só, bors, pirospaprika
A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.
Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- gyors receptek
Fél óra alatt összedobható gombás rizottó

- egytálétel
- bab
Chili con carne: a pasik kedvence

- spanyolország
- csirke