Chili con carne: a pasik kedvence
A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi pasis kaja, de a hideg novemberi időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.

Bár egyszerűbb, ha chilialapot használsz, sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad fűszerezed az ételt.

Chili con carne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 2 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprika
  • chili
  • oregánó
  • olaj

A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd pirítsd meg őket egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben.

Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paradicsomszószt. Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd egy fél óráig. Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett vörös babos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald.

Ezt is szeretjük