Chili con carne: a pasik kedvence
A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazi pasis kaja, de a hideg novemberi időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.

Bár egyszerűbb, ha chilialapot használsz, sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad fűszerezed az ételt.

Chili con carne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 2 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprika
  • chili
  • oregánó
  • olaj

A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd pirítsd meg őket egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben.

Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paradicsomszószt. Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd egy fél óráig. Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett vörös babos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald.

Ezt is szeretjük