Rakott kel, ahogyan anyukád csinálta
A rakkotasokban az a jó, hogy nehéz elrontani őket, így akkor is érdemes belevágni az elkészítésükbe, ha nem vagy gyakorlott a konyhában.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek azért jók, mert szinte lehetetlen elrontani őket, és nagyon változatosan elkészíthetők.

A kelkáposzta ráadásul nemcsak finom, de a pénztárcádat sem üríti ki. Próbáld ki jól bevált receptünket!

Rakott kel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéshús
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 csipet köménymag

A darált húst készítsd el pörköltszerűen - rövid lére -, pirítsd zsírjára, a rizst pedig főzd meg. A kelkáposztát bontsd leveleire, mosd meg, áztasd tíz percre sós vízbe, majd öblítsd le, és sós, köménymagos vízben főzd félpuhára.

Vajazz ki egy tepsit, az aljára simíts egy réteg káposztalevelet, rá egy sor rizst, egy sor húst és egy réteg tejfölt tegyél. Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposztát tegyél, és alaposan kend meg tejföllel. A maradék vajat melegítsd fel, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük