Sütőben készített rizses hús paradicsommal és sajttal
A napközi egyik sztárja volt a bácskai rizses hús, de ha szeretnéd megújítani a régi receptet, akkor süsd meg.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A rizses hús remek laktató fogás, de egy idő után lehet, hogy unalmasnak találod. Dobd fel egy kicsit, mert nem csak a hagyományos módon készítheted el.
A paradicsom frissebbé teszi az ételt, sajttal megszórva pedig biztos, hogy a gyerekek is imádni fogják.
Sütőben sült rizses hús
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 1 liter zöldségleves
- 20 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg cheddar sajt
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros húsú paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
Melegítsd elő a sütőt közepes lángra. A paradicsomot hámozd meg és kockázd fel. Egy tűzálló serpenyőben pirítsd meg olajon a hagymát és a paprikát. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy kis ideig. Keverd bele a felkockázott csirkemelldarabokat és kifehéredésig pirítsd, majd szórd bele az átmosott rizst, forgasd át. Amikor a rizs is fehér, öntsd hozzá a zöldséglevest.
Forrald fel, és kis lángon addig főzd, amíg szinte az összes folyadékot magába szívja. Add hozzá a paradicsomot, forgasd át ezzel is, majd szórd meg sajttal. Fedd le a tűzálló tálat, és süsd a sütőben körülbelül 30 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- karfiol
Könnyű túrós rakott karfiol

- egytálétel
- rakott zöldség