
Fél óra alatt összedobható gombás rizottó
Ha nincs időd extra fogásokra, de majd' éhen halsz, készítsd el gombás rizottónkat!

A rizottóban az a jó, hogy ha az alapot elkészíted, onnantól kezdve azzal gazdagítod, amivel csak szeretnéd. Jelen esetben egy kis gombáról, némi paradicsomról és egy kis tejszínről van szó, ami egészen különlegessé varázsolja a vegetáriánus menüt.
Ha te sem vagy húsevő, akkor próbáld ki ízletes receptünket, ami fél óra alatt elkészül.
Gombás rizottó
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 15 dkg gömbölyű szemű rizs
- 4 evőkanál vágott petrezselyem
- 3 dl húsleves, kockából is jó
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 dl tejszín
- sárfány
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá az alaposan átmosott rizst, és néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett pirítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort, majd amikor elpárolgott, add hozzá a húsleves felét. Ízlésed szerint sóval, borssal, kevés sáfránnyal fűszerezd.
A felszeletelt gombát szintén kevés olajon párold meg, majd keverd hozzá az apróra vágott, meghámozott paradicsomot. Locsold meg a tejszínnel, és hintsd meg a felaprított petrezselyemmel. Négy-öt percig főzd őket együtt, végül keverd hozzá a rizshez, és készen is van a gombás rizottó.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- túró
- cukkini
Juhtúróval töltött cukkini

- brokkoli
- egytálétel
Sajtos rakott brokkoli

- egytálétel
- kelbimbó