Fél óra alatt összedobható gombás rizottó
A leggyorsabb vacsora
Ha nincs időd extra fogásokra, de majd' éhen halsz, készítsd el gombás rizottónkat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizottóban az a jó, hogy ha az alapot elkészíted, onnantól kezdve azzal gazdagítod, amivel csak szeretnéd. Jelen esetben egy kis gombáról, némi paradicsomról és egy kis tejszínről van szó, ami egészen különlegessé varázsolja a vegetáriánus menüt.

Ha te sem vagy húsevő, akkor próbáld ki ízletes receptünket, ami fél óra alatt elkészül.

Gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 4 evőkanál vágott petrezselyem
  • 3 dl húsleves, kockából is jó
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • sárfány
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá az alaposan átmosott rizst, és néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett pirítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort, majd amikor elpárolgott, add hozzá a húsleves felét. Ízlésed szerint sóval, borssal, kevés sáfránnyal fűszerezd.

A felszeletelt gombát szintén kevés olajon párold meg, majd keverd hozzá az apróra vágott, meghámozott paradicsomot. Locsold meg a tejszínnel, és hintsd meg a felaprított petrezselyemmel. Négy-öt percig főzd őket együtt, végül keverd hozzá a rizshez, és készen is van a gombás rizottó.

OLVASD EL EZT IS!

brokkoli lead
  • brokkoli
  • egytálétel

Sajtos rakott brokkoli

rakott
  • egytálétel
  • kelbimbó

Kelbimbós csirkemell

Ezt is szeretjük