Fél óra alatt összedobható gombás rizottó
A leggyorsabb vacsora
Ha nincs időd extra fogásokra, de majd' éhen halsz, készítsd el gombás rizottónkat!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizottóban az a jó, hogy ha az alapot elkészíted, onnantól kezdve azzal gazdagítod, amivel csak szeretnéd. Jelen esetben egy kis gombáról, némi paradicsomról és egy kis tejszínről van szó, ami egészen különlegessé varázsolja a vegetáriánus menüt.

Ha te sem vagy húsevő, akkor próbáld ki ízletes receptünket, ami fél óra alatt elkészül.

Gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 4 evőkanál vágott petrezselyem
  • 3 dl húsleves, kockából is jó
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • sárfány
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá az alaposan átmosott rizst, és néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett pirítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort, majd amikor elpárolgott, add hozzá a húsleves felét. Ízlésed szerint sóval, borssal, kevés sáfránnyal fűszerezd.

A felszeletelt gombát szintén kevés olajon párold meg, majd keverd hozzá az apróra vágott, meghámozott paradicsomot. Locsold meg a tejszínnel, és hintsd meg a felaprított petrezselyemmel. Négy-öt percig főzd őket együtt, végül keverd hozzá a rizshez, és készen is van a gombás rizottó.

OLVASD EL EZT IS!

brokkoli lead
  • brokkoli
  • egytálétel

Sajtos rakott brokkoli

rakott
  • egytálétel
  • kelbimbó

Kelbimbós csirkemell

Ezt is szeretjük