Juhtúróval töltött cukkini
Könnyű, de laktató fogás
Nem kell mindig nehezet enni a hidegben, a juhtúróval töltött cukkini igazi felüdülés lesz a gyomornak és az ízlelőbimbóknak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az ember a hidegben tartalmasabb ételekre vágyik, néha jó, ha beiktatsz egy-egy könnyedebb fogást, különben nem csak a karácsonyi pluszkilók miatt aggódhatsz.

A cukkini enyhe ízét remekül kiegészíti a csípős juhtúró. Ha nem vágysz húsra, készítsd el ezt az egyszerű fogást.

Juhtúrós cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db bébicukkini
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • bors

A megmosott cukkinik tetejét vágd le, majd vájd ki a belsejüket, és tedd félre.

A többi hozzávalót alaposan keverd el a cukkini húsával, majd töltsd vissza a zöldségbe, tedd rá a kalapkákat, és előmelegített sütőben süsd 30 percig. Ha nem kapsz bébicukkinit, akkor hosszában vágd ketté a rendeset, és úgy készítsd el.

Ezt is szeretjük