Kelbimbós csirkemell
Egyszerűen elkészíthető, ízletes fogás
Ne ragaszkodj a rántott húshoz, valami egyszerűbbet és kevesebb pepecseléssel járót is készíthetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelbimbó egyrészt nagyon egészséges, másrészt nagyon finom, így aztán érdemes kihasználni, hogy novemberben és decemberben van a szezonja.

Ehhez az egytálételhez nem kell köretet készíteni, így nem szükséges sokat serénykedned hétvégén a konyhában.

Kelbimbós csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 4 csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg sajt
  • 1 pritamin
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • fehér bors

A hagymát aprítsd fel, majd olajon pirítsd meg. A csirkemelleket csíkozd fel és sózd be, majd tedd a hagymára a csíkozott pritaminnal együtt. Fűszerezd kakukkfűvel és fehér borssal, és pirítsd meg. Olajozz ki egy tűzálló tálat, és tedd bele a megtisztított kelbimbót.

Erre tedd a pirított csirkét és paprikát. Keverd össze a tejszínt és a sajtot, majd öntsd nyakon az egészet ezzel a keverékkel. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 30 percig.

Ezt is szeretjük