25 perces ropogós csirkenyárs: sütőben is elkészítheted
Ne bánd, hogy vége a kerti sütögetés időszakának, mert ezt a nyársat sütőben is elkészítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyársra húzott falatok valamiért a nyári időszakban népszerűek, pedig sütőben is el lehet készíteni ezeket a finomságokat. A kockára vágott csirke nagyon hamar átsül, így nem kell sokat vesződnöd vele.

Természetesen, ha jó az idő, akkor a grillen is bátran elkészítheted, de a tepsi és a sütő is ugyanúgy megteszi.

Gyors csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 fej lilahagyma
  • 2-3 kaliforniai paprika
  • só, bors
  • piros paprika
  • kevés olaj

A csirkemellet vágd egyenlő nagyságú kockákra. Olajat, sót, paprikát és borsot keverj össze, kend be vele a csirkét, majd hagy állni. Ehhez a páchoz nem kell túl sok olaj, elég, ha annyiban kevered el a fűszereket, hogy minden kockára jusson.

A hagymát negyedeld fel és szedd cikkekre, a paprikákat is vágd fel hasonló nagyságúra. Használj különböző színűeket, hogy látványos legyen a nyárs. 

Húzd felváltva a húst, a hagymát és a paprikát a nyársra, majd csomagold alufóliába. Előmelegített sütőben süsd negyed órát, majd bontsd ki, és süsd addig, amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük