Különleges, tejben pácolt csirke
Ha nem szereted az erős fűszerezést, akkor pácold tejben a csirkét, és süsd ropogósra, akár szabad tűzön, ha az időjárás engedi.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

Újra rugalmas lesz a hullámos haj, ha így szárad meg: megéri az időbefektetést »

Nem arcfelvarrásra, ragasztószalagra költött a középkorú nő: bizarr, amit az arcával művelt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pácoláshoz nemcsak olajat vagy alkoholt használhatsz, hanem tejet is. Elsősorban halakat szoktak pácolni benne, de a csirkét is finom omlóssá teszi.

Érdemes friss, termelőtől vásárolt tejet használnod, de, ha boltit veszel, akkor se tartós tej legyen.

Tejben pácolt csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 csésze tej
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Ha friss tejet veszel, akkor mindenképpen forrald fel fogyasztás, illetve felhasználás előtt. A csirkecombokat mosd meg, de ne szedd le róluk a bőrt.

A fokhagymát aprítsd fel, illetve passzírozd szét. Az olajat melegítsd meg egy kicsit, keverd el a tejjel, tedd bele a fűszereket és a sót, majd a csirkecombokat.

Hagyd pácolódni egy fél napot a hűtőben, és serpenyőben vagy szabad tűzön süsd meg. Salátával kínáld.

Ezt is szeretjük