Különleges, tejben pácolt csirke

Ha nem szereted az erős fűszerezést, akkor pácold tejben a csirkét, és süsd ropogósra, akár szabad tűzön, ha az időjárás engedi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pácoláshoz nemcsak olajat vagy alkoholt használhatsz, hanem tejet is. Elsősorban halakat szoktak pácolni benne, de a csirkét is finom omlóssá teszi.

Érdemes friss, termelőtől vásárolt tejet használnod, de, ha boltit veszel, akkor se tartós tej legyen.

Tejben pácolt csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 csésze tej
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Ha friss tejet veszel, akkor mindenképpen forrald fel fogyasztás, illetve felhasználás előtt. A csirkecombokat mosd meg, de ne szedd le róluk a bőrt.

A fokhagymát aprítsd fel, illetve passzírozd szét. Az olajat melegítsd meg egy kicsit, keverd el a tejjel, tedd bele a fűszereket és a sót, majd a csirkecombokat.

Hagyd pácolódni egy fél napot a hűtőben, és serpenyőben vagy szabad tűzön süsd meg. Salátával kínáld.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük