Különleges, tejben pácolt csirke
Ha nem szereted az erős fűszerezést, akkor pácold tejben a csirkét, és süsd ropogósra, akár szabad tűzön, ha az időjárás engedi.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pácoláshoz nemcsak olajat vagy alkoholt használhatsz, hanem tejet is. Elsősorban halakat szoktak pácolni benne, de a csirkét is finom omlóssá teszi.

Érdemes friss, termelőtől vásárolt tejet használnod, de, ha boltit veszel, akkor se tartós tej legyen.

Tejben pácolt csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 csésze tej
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Ha friss tejet veszel, akkor mindenképpen forrald fel fogyasztás, illetve felhasználás előtt. A csirkecombokat mosd meg, de ne szedd le róluk a bőrt.

A fokhagymát aprítsd fel, illetve passzírozd szét. Az olajat melegítsd meg egy kicsit, keverd el a tejjel, tedd bele a fűszereket és a sót, majd a csirkecombokat.

Hagyd pácolódni egy fél napot a hűtőben, és serpenyőben vagy szabad tűzön süsd meg. Salátával kínáld.

Ezt is szeretjük