Sörben pácolt pikáns szűzérmék
Nemcsak bort használhatsz a pácoláshoz, a folyékony kenyér is alkalmas arra, hogy különleges fogásokat készíts.
Általában, ha alkoholos húspácról van szó, akkor a bor jut a legtöbbünk eszébe, pedig a sör is alkalmas arra, hogy a sült húsból még finomabb fogást varázsoljon.
A szűzérme, ami a sertés kevésbé zsíros részei közé tartozik, tökéletesen alkalmas arra, hogy új pácot próbálj ki. Remélhetőleg olyan időjárás lesz, hogy a kertben sütögetheted a húst.
Sörben pácolt szűzérme
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 5 dl sör
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- olaj
A pecsenyét vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kézzel lapítsd ki, majd sózd be. Egy tálba öntsd bele a sört, reszeld bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a mustárt és a pirospaprikát. Tedd bele a hússzeleteket, fedd le, és fél napra tedd hűtőbe.
A húsokat forró olajon süsd meg, majd öntsd alájuk a páclét, és várd meg, amíg elfő.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- grill
- sült csirke
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
- marhahús
- húsételek
Gyors borjúsült boros mártással
- grill
- pácolt hús