Mascarponés, epres pohárkrém fehér csokival: villámdesszert 15 perc alatt
Hogy teljes legyen az élvezet, a mascarponés, epres pohárkrémbe fehér csoki is kerül.

Eperből soha nem elég. Ha édességre vágysz, de nincs kedved begyújtani a sütőt, dobj össze percek alatt egy csodás pohárkrémet. Az ezerarcú mascarpone és az eper találkozásából csak valami nagyon csábító desszert jöhet létre.
Behűtve igazi kényeztető finomság. Az elegáns pohárkrémet díszítheted mentalevéllel vagy ostyalapokkal.

Mascarponés-epres pohárkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés ideje: 15 perc
A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel, keverd hozzá a mascarponét, a cukor felét, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Az epret mosd meg jó alaposan, a felét botmixerrel turmixold össze, és rakd hozzá a maradék cukrot.
Hozzá is foghatsz a rétegezéshez. Egy tálba vagy pohárba önts epres masszát, arra kanalazz a krémből, majd rakj rá néhány szem epret. Újabb réteg krém következik, és mehet rá a gyümölcs, valamint a turmixolt massza. Rakd a hűtőbe legalább két-három órára, és várd meg, amíg az ízek összeérnek.