Ha a csirkemellet túl száraznak találod, válaszd a sertéshúst! Az egyik legváltozatosabban elkészíthető alapanyag. Tarjából, karajból, combból is jobbnál jobb ételeket dobhatsz össze, a szűzérméről már nem is beszélve. Néhány praktikával a sertés bármely része omlóssá, szaftossá tehető. Nagy, családi étkezésekhez mindig jól jön.
Bár a sertés lassabban puhul meg, mint a csirke, nem biztos, hogy több is vele a munka. Sok fogást percek alatt összeállíthatsz, utána pedig már csak rá kell nézni a sütőben piruló vagy gázon puhuló húsokra. Válogatásunkban magyaros klasszikusokat, amerikai kedvenceket is találsz.

A sertéspörkölt igazi klasszikus, ami sűrű szafttal verhetetlen. Akkor lesz nagyon finom, ha nem spórolsz a hagymával. Vörösborral pedig még ízletesebbé teheted. Készíts mellé nokedlit is!

A sertéshúshoz jól illik a tejszín és a gomba. Szaftos, omlós és isteni fogást kerekíthetsz a kedvelt hozzávalókból.
Az extra sertésszeletet egy órán belül összedobhatod.

A sertésszelet még omlósabb lesz, ha pácolod néhány órán át. Sörben áztatva egyszerűen csúcs. Sütő helyett grillen is elkészítheted. Az alkohol sütés közben elpárolog.

A sertéssült még pazarabb, ha megtöltöd. Rakhatsz bele sajtot, zöldségeket, gyümölcsöket vagy éppen aszalványokat.
Fügével is próbáld ki! Az édes és a sós ízek remekül harmonizálnak egymással.

Az amerikaiak is odavannak a sertéssültért, csak egy kicsit másként készítik, mint mi. Hosszabb ideig, hét-nyolc óráig sütik, majd szálakra szedik.
Az isteni pulled pork bucikba is kiváló.

Ha olyan fogásra vágysz, ami után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat,
a sült sertéscsülök remek választás. Laktató, a bőre ropogós, mégis szétolvad a szádban. Sütheted krumplival, és tejföllel fokozhatod az élvezetet.
Képek: Getty Images.