A 8 legfinomabb rántott hús: a parmezánostól a corn flakeses bundáig

Ne mindig ugyanúgy készítsd a rántott húst! Feldobhatod páccal, sőt megbolondíthatod a panírt is. Íme, néhány ötlet.

A legfinomabb rántott húsok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott hús a magyarok kedvenc ebédje, ami legtöbbször hétvégén kerül az asztalra. Hogy ne legyen unalmas, variálj rajta mindig egy kicsit. Leginkább csirkemellből, combból, szárnyból vagy sertéskarajból készül. A pulykának csak a mellét rántsd ki. Az osztrákok híres Wiener Schnitzelének pedig borjú az alapanyaga.

Többféle módon feldobhatod a húst. Próbáld ki pácolva: a fokhagyma, a mustár is jól megy hozzá. A panírt is turbózhatod, a hagyományos zsemlemorzsához keverhetsz zöldfűszereket, borsot, pirospaprikát, sajtot. Ha a klasszikus rántott húst laktatóbbá tennéd, töltsd meg!

A legfinomabb rántott húsok

Néhány praktikával a hús omlós, a bunda finom ropogós lesz. Mindegy, hogy csirkemell vagy karaj, klopfold ki kicsit! Az olaj ne legyen túl forró, amikor beleteszed a húst, mert a bunda gyorsan megpirul, belül pedig nem sül át. Ha nem akarod, hogy a panír ússzon az olajban, süsd meg sütőben. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, válogass az összeállításból!

Az egyszerű csirkemellen is sokat dob a fokhagymás pác, ráadásul így a szokásosnál is omlósabb lesz. A rizs vagy hasábburgonya helyett kínáld sült karfiollal, hogy még kevésbé hizlaljon.
Ha szívesen kísérletezel a különféle pácokkal, próbáld ki a rántott húst mustárral ízesítve. Különlegessé teszi a családi ebédet. Pihentetni sem kell, rögtön sütheted is ki a szeleteket.
A bunda igazán ínyenc lesz, ha a zsemlemorzsa egy részét parmezánnal helyettesíted. Így a panír kevésbé szívja magát tele olajjal, és nem bántja a gyomrot. Főleg, ha sütőben sütöd meg.
Ha a panírt bolondítanád meg egy kicsit, szezámmaggal is izgalmasabbá varázsolhatod, de akár különféle zöldfűszereket is keverhetsz a zsemlemorzsába.
Akkor sem kell lemondanod a rántott húsról, ha allergiás vagy valamelyik fontos összetevőjére. A panírozáshoz használhatsz rizslisztet, a tojást tejföllel vagy joghurttal helyettesítheted, a zsemlemorzsát pedig akár corn flakesszel.
A rántott karajt tartalmasabbá teheted különféle finomságokkal. Megtöltheted zöldséggel, sonkával, baconnel és sajttal is. Akár olajban, akár tepsiben is megsütheted.
A chicken nuggets a gyerekek nagy kedvence. Ne csak a gyorséttermit vagy a mirelitet készítsd el, hisz saját magad is villámgyorsan megsütheted. Legalább tudod, hogy mi kerül bele.
Ha igazán ropogós rántott húst készítenél, a corn flakes bundában nem fogsz csalódni. Érdemes a kukoricapelyhet is fűszerezni a még ízletesebb végeredményért.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük