Így készíts otthon kovászos uborkát
A roppanós, lédús kovászos uborkánál kevés jobb dolog létezik, amit a kánikulában fogyaszthatsz.
Ha a vasárnapi asztalon ott gőzölög a pörkölt vagy a friss rántott hús, netán valami hasonló, hagyományos étel, akkor jó eséllyel a környéken kell lennie némi kovászos uborkának is, anélkül nem lehet teljes az élmény.
Az alapverziót sokféleképpen feldobhatod, töltheted másfajta savanyúsággal, készítheted csípősre is, ha úgy szereted, temérdek lehetőséged van.
Kovászos uborka
Hozzávalók:
- 2 kg kovászolni való uborka
- 2 csokor kapor
- 1 nagy fej fokhagyma
- 2 nagy szelet kenyér
- babérlevél
- só
- víz
Elkészítés ideje:
Két nap.
Elkészítés menete:
Először is szükséged lesz egy szép nagy dunsztosüvegre, ha nincs otthon, akkor a legközelebbi barkács- vagy lakberendezési áruház polcain biztosan lesz. Az uborkákat mosd át alaposan, majd vágd le a végüket, és hosszában is ejts rajtuk egy-egy vágást. Melegíts - ne forralj! - az üveg űrtartalmának megfelelő mennyiségű vizet, sózd meg - literenként körülbelül egy kanálnyi pont jó lesz -, majd tedd félre.
Az uborkákat állítva pakold az üvegbe, majd öntsd fel ezzel a lével az egészet. Mindezek után dobáld bele a fokhagymát gerezdekben, tégy bele két-három babérlevelet és természetesen a kaprot is, majd fedd le a kenyérrel, annak a tetejére pedig tegyél egy kistányért vagy valami hasonló, alkalmas takaróeszközt. Keress egy napos helyet, és jól hagyd ott, amíg kész nem lesz. Másnap már kóstolhatod, ha ízre jó, akkor jó.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Hazai ízek a savanyúság mellé
A hagyományos magyar fogásokat mindenki szereti, hogy milyet is készíts legközelebb, válaszd ki képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- paprika
Paprikás csirke bográcsban
- marha
- vörösbor
Marhapörkölt bográcsban
- paprika
- krumpli