Kevert süti banánnal

Omlós finomság

A banán nemcsak turmixban finom, de süteményt is készíthetsz belőle. A kellemes vaníliás, krémes íznek senki nem fog tudni ellenállni.

Nem csak klasszikus hazai gyümölcsökből lehet finom süteményt készíteni. Bár a banánt elsősorban turmixként fogyasztják, ha egyáltalán feldolgozásra kerül, pedig ízesítőként is remek.

Mivel édes, kevesebb cukor elegendő a tésztához, és kevésbé lédús állaga miatt a liszt mennyiségét is mérsékelheted, így aztán egy kicsit egészségesebb finomságra tehetsz szert.

Kevert süti banánnal

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2-3 banán
  • egy narancs leve

A banánokat nyomkodd össze egy villával egészen pépesre, majd dolgozd össze a vajjal. A tojásokat keverd ki a cukorral, tedd bele a narancslevet, majd add a banánokhoz és keverd össze. Nem baj, ha nem kapsz homogén masszát.

A sütőport és a lisztet keverd össze, majd a masszához adva állítsd össze a tésztát. Töltsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süsd közepes lángon 20-25 percig. Mivel viszonylag semleges ízű süteményről van szó, reszelhetsz bele narancshéjat, de mazsolát is csempészhetsz a tésztába, illetve ízesítheted csokival is.

Palacsintával is finom

A banán remek töltelék lehet a palacsintába is, nézd meg, hogyan lesz könnyű és ízletes a tészta.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

OLVASD EL EZT IS!

mandula felfujt
  • sütemény
  • édességek

Forró gyümölcsfelfújt

sajttorta lead
  • narancs
  • édességek

Sütésmentes sajttorta

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük