Készíts humuszt házilag! Különleges szendvicsre való

A jellegzetes közel-keleti étel elkészítése egyáltalán nem nehéz. Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is bevetheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalámis szendvics napról napra - ez egy idő után nagyon unalmassá válik, így nem árt újdonságokkal is próbálkoznod.

A humuszból remek reggeli lehet kenyérre vagy kiflire kenve, de akár pitában is tálalhatod, sőt, salátákhoz is kitűnő választás. Ráadásul nagyon hamar elkészül, és hűtőben akár két-három hétig is eláll.

Készítsd hát el egyszerű receptünket, és próbálj ki valami újat a vajas kenyér helyett!

Humusz

Hozzávalók:

  • 80 dkg friss vagy konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál szezámpüré
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csicseriborsó-konzervet a levével együtt öntsd egy lábosba, és forrald fel. Ezután húzd le a tűzről, és szűrd le, de a levét tedd félre.

A csicseriborsót az áttört fokhagymával turmixold össze. Keverd hozzá a kifacsart citromlevet, az olívaolajat és a szezámpürét vagy másik nevén tahinit. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

A főzőléből keverj annyit hozzá, hogy kicsit folyékony állagú legyen a massza. Tedd hűtőbe néhány órára, majd tálalhatod is kenyérre kenve vagy akár tortillával is.

A különleges hozzávalókat távol-keleti árut is forgalmazó üzletekben vásárolhatod meg, például a Nagycsarnok mellett található Ázsia boltban.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük