Készíts humuszt házilag! Különleges szendvicsre való
A jellegzetes közel-keleti étel elkészítése egyáltalán nem nehéz. Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is bevetheted.
Szalámis szendvics napról napra - ez egy idő után nagyon unalmassá válik, így nem árt újdonságokkal is próbálkoznod.
A humuszból remek reggeli lehet kenyérre vagy kiflire kenve, de akár pitában is tálalhatod, sőt, salátákhoz is kitűnő választás. Ráadásul nagyon hamar elkészül, és hűtőben akár két-három hétig is eláll.
Készítsd hát el egyszerű receptünket, és próbálj ki valami újat a vajas kenyér helyett!
Humusz
Hozzávalók:
- 80 dkg friss vagy konzerv csicseriborsó
- 3 evőkanál szezámpüré
- 2 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A csicseriborsó-konzervet a levével együtt öntsd egy lábosba, és forrald fel. Ezután húzd le a tűzről, és szűrd le, de a levét tedd félre.
A csicseriborsót az áttört fokhagymával turmixold össze. Keverd hozzá a kifacsart citromlevet, az olívaolajat és a szezámpürét vagy másik nevén tahinit. Ízlésed szerint sózd, borsozd.
A főzőléből keverj annyit hozzá, hogy kicsit folyékony állagú legyen a massza. Tedd hűtőbe néhány órára, majd tálalhatod is kenyérre kenve vagy akár tortillával is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- padlizsán
- ragu
Padlizsánkrém, rakott padlizsán a szezon kedvencéből
- csirke
- krémleves
A legfinomabb sütőtökös receptek
- krumpli
- saláták, zöldséges ételek