Készíts humuszt házilag! Különleges szendvicsre való
A jellegzetes közel-keleti étel elkészítése egyáltalán nem nehéz. Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is bevetheted.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szalámis szendvics napról napra - ez egy idő után nagyon unalmassá válik, így nem árt újdonságokkal is próbálkoznod.

A humuszból remek reggeli lehet kenyérre vagy kiflire kenve, de akár pitában is tálalhatod, sőt, salátákhoz is kitűnő választás. Ráadásul nagyon hamar elkészül, és hűtőben akár két-három hétig is eláll.

Készítsd hát el egyszerű receptünket, és próbálj ki valami újat a vajas kenyér helyett!

Humusz

Hozzávalók:

  • 80 dkg friss vagy konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál szezámpüré
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csicseriborsó-konzervet a levével együtt öntsd egy lábosba, és forrald fel. Ezután húzd le a tűzről, és szűrd le, de a levét tedd félre.

A csicseriborsót az áttört fokhagymával turmixold össze. Keverd hozzá a kifacsart citromlevet, az olívaolajat és a szezámpürét vagy másik nevén tahinit. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

A főzőléből keverj annyit hozzá, hogy kicsit folyékony állagú legyen a massza. Tedd hűtőbe néhány órára, majd tálalhatod is kenyérre kenve vagy akár tortillával is.

A különleges hozzávalókat távol-keleti árut is forgalmazó üzletekben vásárolhatod meg, például a Nagycsarnok mellett található Ázsia boltban.

OLVASD EL EZT IS!

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük