Készíts humuszt házilag! Különleges szendvicsre való
A jellegzetes közel-keleti étel elkészítése egyáltalán nem nehéz. Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is bevetheted.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szalámis szendvics napról napra - ez egy idő után nagyon unalmassá válik, így nem árt újdonságokkal is próbálkoznod.

A humuszból remek reggeli lehet kenyérre vagy kiflire kenve, de akár pitában is tálalhatod, sőt, salátákhoz is kitűnő választás. Ráadásul nagyon hamar elkészül, és hűtőben akár két-három hétig is eláll.

Készítsd hát el egyszerű receptünket, és próbálj ki valami újat a vajas kenyér helyett!

Humusz

Hozzávalók:

  • 80 dkg friss vagy konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál szezámpüré
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A csicseriborsó-konzervet a levével együtt öntsd egy lábosba, és forrald fel. Ezután húzd le a tűzről, és szűrd le, de a levét tedd félre.

A csicseriborsót az áttört fokhagymával turmixold össze. Keverd hozzá a kifacsart citromlevet, az olívaolajat és a szezámpürét vagy másik nevén tahinit. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

A főzőléből keverj annyit hozzá, hogy kicsit folyékony állagú legyen a massza. Tedd hűtőbe néhány órára, majd tálalhatod is kenyérre kenve vagy akár tortillával is.

A különleges hozzávalókat távol-keleti árut is forgalmazó üzletekben vásárolhatod meg, például a Nagycsarnok mellett található Ázsia boltban.

OLVASD EL EZT IS!

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük