Padlizsánkrém, rakott padlizsán a szezon kedvencéből
Az ősz egyik legegészségesebb zöldsége a sokoldalú padlizsán. Készíts belőle te is ízletes fogásokat!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készítheted rántva, rakottasan, sütve, krém formájában, a padlizsán mindenhogy nagyon finom. Ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint vízhajtó hatású, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen a fogyókúra kellős közepén tartasz.

A lila zöldséggel készült ételek rendkívül változatosak, így a következő receptek között biztosan megtalálod a saját ízvilágodnak megfelelőt.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykamell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 padlizsán
  • 3 dl tej
  • 3 paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a húst, szórd rá az apróra vágott bazsalikomot, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Addig pirítsd, míg a hús kifehéredik, majd tedd félre.

A padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel, sózd meg és zsiradék nélkül pirítsd meg. A vajat olvaszd fel, és pirítsd meg benne a lisztet. Öntsd fel a tejjel, és főzd össze picit.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, és helyezz rá egy sor padlizsánt.

Kanalazd rá a hús felét, és fedd be paradicsom-, valamint lilahagyma-karikákkal. Locsolj rá a tejes szószból, és szórd meg sajttal. Ismételd meg még egyszer a rétegzést, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés ecet vagy citromlé
  • bors

A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Padlizsános ragu

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 sárga, piros és zöld húsú paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd kockázd fel. Felforrósított olajba dobd bele őket, és pirítsd majdnem készre. Ekkor add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és néhány percig párold. Fűszerezd meg, hagyd, hogy felrottyanjon, és már tálalhatod is.

Padlizsános penne

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag penne
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 paradicsomkonzerv
  • olaj
  • oregánó
  • majoránna
  • bazsalikom
  • bors

A vöröshagymát vágd cikkekre és pici olajon dinszteld meg. Amikor már majdnem puha, keverd hozzá a kockára vágott padlizsánt és cukkinit.

Fedd le, és párold szinte teljesen puhára. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az áttört fokhagymát. Főzd össze, majd a kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze és tálald!

Ezt is szeretjük