Így készül a tökéletes káposztás tészta
Az egyik legnépszerűbb hazai tésztaételnek nem lehet ellenállni, próbáld ki!
Az elronthatatlan és pillanatok alatt összedobható káposztás tészta remek étel a hét elejére, ha pedig marad belőle, másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre.
Tálaláskor ne feledd a cukrot, szinte biztos, hogy mindenki tesz majd rá egy keveset.
Káposztás tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg kockatészta
- 1 kg fehérkáposzta
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
- olaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd tisztítsd át jó alaposan. Vedd elő a kedvenc reszelődet, és aprítsd le rajta a káposztát. Ezután sózd be, hogy mindenhová jusson a fűszerből, majd tedd félre csöpögni egy tálba 15-20 percre. A tésztát bő, forró, sós vízben főzd fogkeményre.
Egy serpenyőben, vékony olajon karamellizáld a cukrot, majd a lecsöpögött, kinyomkodott káposztát forgasd bele. Időnként megkeverve pirítsd barnásra, akkor lesz az igazi, ha néhol egy picit odakapatod.
Ha elérte ezt az állapotot, fűszerezd a köménnyel és a borssal, majd óvatosan keverd hozzá a tésztát. Hagyd még pár percig pirulni a serpenyőben, majd vedd le, és már tálalhatod is.
A legfinomabb tészták
Mindenki szereti a jobbnál jobb tésztaételeket, ha te is, akkor készítsd el kedvencedet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- leves
Egyszerű sajtkrémleves
- répa
- zöldborsó
A tökéletes finomfőzelék receptje
- olasz
- pizza