Így készül a tökéletes káposztás tészta

Jó sok borssal az igazi

Az egyik legnépszerűbb hazai tésztaételnek nem lehet ellenállni, próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elronthatatlan és pillanatok alatt összedobható káposztás tészta remek étel a hét elejére, ha pedig marad belőle, másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre.

Tálaláskor ne feledd a cukrot, szinte biztos, hogy mindenki tesz majd rá egy keveset.

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockatészta
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd tisztítsd át jó alaposan. Vedd elő a kedvenc reszelődet, és aprítsd le rajta a káposztát. Ezután sózd be, hogy mindenhová jusson a fűszerből, majd tedd félre csöpögni egy tálba 15-20 percre. A tésztát bő, forró, sós vízben főzd fogkeményre.

Egy serpenyőben, vékony olajon karamellizáld a cukrot, majd a lecsöpögött, kinyomkodott káposztát forgasd bele. Időnként megkeverve pirítsd barnásra, akkor lesz az igazi, ha néhol egy picit odakapatod.

Ha elérte ezt az állapotot, fűszerezd a köménnyel és a borssal, majd óvatosan keverd hozzá a tésztát. Hagyd még pár percig pirulni a serpenyőben, majd vedd le, és már tálalhatod is.

A legfinomabb tészták

Mindenki szereti a jobbnál jobb tésztaételeket, ha te is, akkor készítsd el kedvencedet!

A 7 legfinomabb tészta receptje képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük