Juhtúrós sztrapacska
Egy tál juhtúrós sztrapacskával nem lőhetsz mellé, isteni finom köret, de önmagában is mindenki kedvence.
A hagyományos juhtúrós sztrapacska nem egy diétás fogás - ahogyan általában a klasszikus fogások nem diétás darabok -, de gazdag íze megéri azt a néhány plusz percet a futópályán.
Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva is isteni, de úgy a legjobb, ha van otthon egy kis pörköltszaft, amivel jól meglocsolhatod.
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 20 dkg húsos szalonna
- 20 dkg juhtúró
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Tulajdonképpen olyan, mintha egy kicsit rösztit, egy kicsit meg gnocchit készítenél, semmi ördöngösség, egyszerű, de nagyszerű fogás ez, pikk-pakk kész leszel vele. A krumplikat pucold meg, majd reszeld le - ehhez használhatsz erősebb robotgépet is, az gyorsan végez a munka ezen részével -, majd a tojással, sóval, liszttel és némi vízzel gyúrj belőle körülbelül galuskasűrűségű tésztát. Ezután egy jó nagy lábasban forralj vizet, sózd meg, majd szaggasd bele a masszát egy nokedliszaggatóval.
Ha átfőttek, akkor szűrd le őket, és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, majd egy alkalmas - amibe később beleférnek majd a sztrapacskák, az az alkalmas - serpenyőben kezdd el pirítani. Ha szépen megpirultak, akkor vedd egy kicsit lejjebb a gázt, majd adagold a szalonnához a túrót. Kevergetés mellett add hozzá a sót, ízlésed szerinti mennyiségű fokhagymát is reszelj bele, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, keverd hozzá a galuskákat, majd ha ezzel kész vagy, akkor leveheted az egészet a tűzről és már eheted is.
A képet a Wikipedia oldaláról szedtük.
Gazdaságos vacsorák a hónap végére
Ha a gyomrod mellett már a tárcád is kong az ürességtől, készítsd olcsón összedobható, de isteni finom ételeket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- szalonna
Hagyományos túrós csusza
- fokhagyma
- hagyma
A hamis gulyás receptje
- sajt
- tészta