A juhtúrós sztrapacska receptje

Ha szereted a házias konyhát, akkor ne hagyd ki a sztrapacskát, mely juhtúrósan a legfinomabb. Kísérletezz, amíg nincs meg a tökéletes tészta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sztrapacska kicsit olyan, mint a tojásos galuska, már ami az elkészítését illeti. A juhtúrós, szalonnás változat igazi téli fogás.

Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül a tészta, előfordulhat, hogy megkeményedik egy kicsit, ekkor több krumplit érdemes beletenni.

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg szalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és reszeld le. Sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. Akkor jó, ha elválik a kezedtől a tészta.

A nokedlihez hasonlóan szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg alaposan.

Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne. A galuskát öntsd rá, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük