A juhtúrós sztrapacska receptje
Ha szereted a házias konyhát, akkor ne hagyd ki a sztrapacskát, mely juhtúrósan a legfinomabb. Kísérletezz, amíg nincs meg a tökéletes tészta.
A sztrapacska kicsit olyan, mint a tojásos galuska, már ami az elkészítését illeti. A juhtúrós, szalonnás változat igazi téli fogás.
Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül a tészta, előfordulhat, hogy megkeményedik egy kicsit, ekkor több krumplit érdemes beletenni.Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg szalonna
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj
- liszt
- só
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és reszeld le. Sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. Akkor jó, ha elválik a kezedtől a tészta.
A nokedlihez hasonlóan szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg alaposan.
Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne. A galuskát öntsd rá, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- tészta
Sütőben sült csirkés-sajtos tészta
- paradicsom
- tészta