Sütőben sült csirkés-sajtos tészta
Egyszerű, mégis nagyon ízletes fogás, sajttal, vajjal és tejföllel. Ez a kombináció mennyei ízeket takar, így aztán nem érdemes kihagyni.

Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Legyilkolja a narancsbőrt ez a nyirokkeringést javító torna: krémek nélkül is hatékony »

Nőies, félhosszú frizurák, melyek feldobják a lelapuló tincseket: dúsító hajfazonok »

Lassítja a bőröregedést, és csökkenti a bőrhibákat: méregtelenítő arctonik korianderrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészta igen változatos, lehet paradicsomos, sajtos, de tehetsz bele húst is, ha éppen ahhoz van kedved.

Ebben az összeállításban a vaj adja az étel krémességét, amit lazít a tejföl, így aztán igazán csodás kombinációt alkothatsz velük.

Csirkés-sajtos tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 25 dkg penne vagy makaróni
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só és őrölt fehér bors

A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával.

A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem szabad.

Ezt is szeretjük