Így készül a négysajt mártás, avagy a quattro formaggi
15 perc alatt kész a vacsora
A négysajtos mártás nagyon egyszerű és nagyon gyors.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A négysajt szósz, eredeti nyelven salsa ai quattro formaggi nagyon hálás feltét, mert nincs megkötve, hogy pontosan mely sajtokat lehet felhasználni hozzá.

Arra ügyelj, hogy a sajtok ne legyenek túl erősek, két határozottabb ízű mellé válassz olyat, ami semlegesíti őket, mert a túl nagy ízorgia nem tesz jót az ízlelőbimbóknak. Mi az alábbiakat választottuk, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat.

Négysajt mártás

Hozzávalók:

  • 7 dkg mozzarella
  • 7 dkg trappista
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5+2 dkg parmezán
  • 2 és fél dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 250 g tagliatelle

A sajtokat reszeld le, illetve a tésztát főzd ki sós vízben, amíg készül, csináld meg hozzá a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd kevés olajon forgasd át.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd ha már meleg, de még nem forr, akkor add hozzá a morzsolt sajtokat. Kevergesd addig, amíg fel nem olvadnak, ezután ízesítsd szerecsendióval és sóval, ha szükséges, majd a tésztával és friss parmezánnal kínáld.

Ezt is szeretjük