Pofonegyszerű sajtos rakott makaróni
Még a leggyakorlatlanabb kezdők is könnyedén el tudják készíteni ezt a finom olaszos fogást, sőt, kedvükre ízesíthetik.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A makaróni, ami valójában nem hosszú tészta, hanem olyan, mint a mi szarvacskatésztánk, tökéletes arra, hogy rakott tészta legyen belőle.

A sajtos szósz pedig igazán egyszerű, és variálhatod annak megfelelően, hogy van-e otthon esetleg még valami, amit beletehetsz.

Rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • bors, só

A makarónit sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és tedd félre. A makarónit oszlasd szét egyenletesen egy kivajazott tűzálló tepsiben. A tejszínt keverd ki a liszttel, add hozzá a tojásokat, kevés sót, borsot, a passzírozott fokhagymát, habverővel keverd össze alaposan, majd öntsd az egészet a tésztára. Szórd meg sajttal, majd közepes lángon süsd a sajt pirulásáig.

Ezt is szeretjük