Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették
Nemcsak anyu főztje hiányozhat, hanem a sokszor utált menzán megismert ételek is. Ne légy rest, főzd meg az egyik nagy kedvencet.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

5 étel, ami felgyorsítja a bőröregedést: roncsolják a feszességért felelős kollagént »

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sok olasz pasta mellett néha biztosan eszedbe jut egy régi klasszikus, a húsos tészta a menzáról. Lehet, hogy nem képvisel gasztronómiai értéket, de az biztos, hogy sokak kedvence volt.

Nem nehezebb elkészíteni, mint a bolognai spagettit, de több emléket fog felidézni a napközis időkből.

Húsos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • negyed teáskanál őrölt kömény
  • sajt
  • bors

A tésztát forró, sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg.

Fűszerezd meg, majd add hozzá a húst. Párold meg, és amikor már levet eresztett, tedd bele a paradicsomot. Amikor megfőtt, a szószba keverd bele a tésztát. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.

Ezt is szeretjük