A penne arrabiata receptje
Csípős olasz tészta
Ha imádod az olasz konyhát, akkor nem hagyhatod ki a pikáns, paradicsomos tésztát.

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Pasztell lila hajszín az új szezon kedvence: meglepő, milyen gyönyörű tud lenni »

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hihetetlenül egyszerű elkészíteni ezt az emblematikus olasz fogást, mely pikáns ízéről híres világszerte.

A chili adagolásánál vigyázz, nehogy túl sok kerüljön a szószba. Ha nem szereted a pikáns ízeket, akkor kihagyhatod belőle, mert úgy is finom.

Penne arrabiata

Hozzávalók:

  • 35 dkg penne
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss chilipaprika
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • kevés olívaolaj
  • parmezán

A tésztát főzd ki sós olajos vízben, ügyelve arra, hogy ne legyen túl puha. A paradicsomokat mártsd forró vízbe úgy, hogy beirdaltad az aljukat, majd húzd le a héjukat, és kockázd apróra őket. A fokhagymát passzírozd át, vagy vágd egészen apró darabokra, és add hozzá a felaprított chilipaprikát.

Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, hagyd egészen szétfőni, majd adj az egészhez frissen vágott bazsalikomot. Végül keverd el a tésztát a szósszal, és reszelt parmezánnal kínáld.

Ezt is szeretjük