Házi tortellini darált hússal töltve

Magad is meggyúrhatod a tésztát a finom olaszos fogáshoz, csupán arra kell ügyelni, hogy elég vékonyra nyújtsd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tortellinit a legegyszerűbb elővenni a mélyhűtőből, de mégis jobb és finomabb, ha magad gyúrod a tésztát.

Frissen húsos változatot is készíthetsz, ami picit hajaz a bolognaira. Mindenképpen szósszal tálald, különben túl száraz lesz.

Hússal töltött tortellini

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár víz
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük