Házi tortellini darált hússal töltve
Magad is meggyúrhatod a tésztát a finom olaszos fogáshoz, csupán arra kell ügyelni, hogy elég vékonyra nyújtsd.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tortellinit a legegyszerűbb elővenni a mélyhűtőből, de mégis jobb és finomabb, ha magad gyúrod a tésztát.

Frissen húsos változatot is készíthetsz, ami picit hajaz a bolognaira. Mindenképpen szósszal tálald, különben túl száraz lesz.

Hússal töltött tortellini

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár víz
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.

Ezt is szeretjük