Könnyű paradicsomos gnocchi
Gyúrd magad a tésztát!
Remek vacsora lehet egy tányér pikáns paradicsomos gnocchi némi parmezánnal megszórva.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gnocchi tulajdonképpen olyan, mint a nudli, csak az olaszok sósan eszik, bunda nélkül. A krumpligaluskák elkészítése pedig egyáltalán nem nehéz, ha van időd, érdemes nekiállni ahelyett, hogy bolti verziót vennél.

A paradicsomos feltét szintén roppant egyszerű, de még ezt is megspórolhatod, ha veszel egy üveg paradicsomszószt.

Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók a tésztához:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 3 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

A krumplit főzd meg, majd egy krumplinyomón nyomd át. Sózd meg, apránként add hozzá a lisztet és a vajat, valamint a tojások sárgáját, és dolgozd össze alaposan. A tészta akkor jó, ha elválik a kezedtől és az edény falától is. 

Formálj lisztes kézzel gombócokat, ne legyenek túl nagyok, és sós vízben főzd ki. A paradicsom alját vágd be, mártsd forró vízbe, majd húzd le a héját. Aprítsd fel, sózd meg, olajon főzd krémesre, a végén nyomd bele a fokhagymát. Ízesítheted friss zöldfűszerrel is.

Szűrd le a tésztát, majd keverd el a szósszal, végül parmezánnal megszórva kínáld. Könnyű fehér vagy rozé bor illik hozzá.

Ezt is szeretjük