Gyors tészta pikáns sajtszósszal
15 perc alatt elkészül
Hihetetlen gyors vacsora receptjét olvashatod, így aztán nem kell hideget enned este sem.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vegetáriánusok és húsevők kedvence egyaránt lehet ez a tészta, ami pillanatok alatt elkészül, és különlegességét a színes tészta adja.

Ha még több izgalomra vágysz, akkor apríts egy kis diót a szószba, mely tökéletesen illik a kék sajthoz.

Széles metélt pikáns sajttal

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 15 dkg kék sajt
  • 3 dkg vaj
  • 4 friss zsályalevél
  • 3 dl tejszín
  • őrölt fehérbors

Forró vízben kezdd el főzni a tésztát némi só és olívaolaj társaságában. Amíg kellően megpuhul, el is tudod készíteni a szószt. A vajat olvaszd meg, majd tördeld bele a sajtot, és hagyd azt is megolvadni. Add hozzá a felaprított zsályaleveleket, végül öntsd hozzá a tejszínt, és melegítsd össze az egészet.

A tésztát ne főzd túl, jó, ha egy kicsit rágós marad. Szűrd le, majd adagold tányérokba, és tegyél rájuk a szószból is. Megszórhatod parmezánnal is, de lehet, hogy a kék sajt ízért elegendőnek fogod találni.

Ezt is szeretjük