Gyors csirkés tészta
Tejszínnel és cukkínivel
Ha nincs ötleted a vacsorát illetően, akkor a tészta a megoldás, mert gyorsan kész van, és változatosan elkészíthető.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta jolly joker, mert gyorsan kész van, és szinte bármiből lehet hozzá feltétet kreálni. A csirke, a cukkíni és a tejszín tökéletesen kiegészítik egymást.

Arra figyelj, hogy a fűszerezés elég erőteljes legyen, különben nem lesz elég ízes a tészta. Természetesen bármilyen tésztafajtát használhatsz.

Gyors csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 350 g rövid makaróni
  • 300 g cukkíni
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj
  • szerecsendió
  • parmezán

Főzd ki a tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben.
Amíg fő a tészta, melegítsd fel az olajat serpenyőben, és süsd meg a csirkét. Ha már majdnem kész, add hozzá a feldarabolt cukkínit és az átpasszírozott fokhagymát is.

A mustárt keverd össze a tejszínnel és a szerecsendióval, majd öntsd a húshoz, és melegítsd össze vele, de ne forrald sokáig. A tésztát leszűrve keverd a zöldséges-húsos keverékhez, majd sózd meg. Parmezánnal kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük