Húsos rakott penne
Egyszerű, de ízletes fogás, néha pedig pont erre van szükség a fakszni helyett. Ha nincs kedved sokat pepecselni, akkor tökéletes megoldás a rakott penne.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár szombati ebédnek, akár péntek esti vacsorának szánod, a rakott tészta könnyen és gyorsan összeállítható, ezek után pedig már csak várnod kell, hogy megsüljön.

Bár a fokhagyma miatt nem érdemes első romantikus vacsorának választani, minden más esetben bátran szavazz a pikáns ízekre.

Húsos rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kisebb hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejszín
  • bors
  • kevés olaj

A hagymát vágd apró kockákra, a fokhagymát préseld át fokhagymanyomón. Kezdd el pirítani a hagymát, majd, ha már üveges, dobd rá a fokhagymát, ha ugyanis ez sokáig sül, megkeseredik.

Add hozzá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, majd, miután a hús kifehéredett, önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold meg. Ha puha, vedd le a fedőt, süsd zsírjára, majd keverd hozzá a tejszínt. Közben főzd ki a tésztát, és keverd össze a hússal. Öntsd egy kivajazott tűzálló tálba, és bőségesen szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben süsd aranybarnára.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsanos penne lead
  • paradicsom
  • tészta

Padlizsános penne

Ezt is szeretjük