Húsos rakott penne

Egyszerű, de ízletes fogás, néha pedig pont erre van szükség a fakszni helyett. Ha nincs kedved sokat pepecselni, akkor tökéletes megoldás a rakott penne.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár szombati ebédnek, akár péntek esti vacsorának szánod, a rakott tészta könnyen és gyorsan összeállítható, ezek után pedig már csak várnod kell, hogy megsüljön.

Bár a fokhagyma miatt nem érdemes első romantikus vacsorának választani, minden más esetben bátran szavazz a pikáns ízekre.

Húsos rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kisebb hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejszín
  • bors
  • kevés olaj

A hagymát vágd apró kockákra, a fokhagymát préseld át fokhagymanyomón. Kezdd el pirítani a hagymát, majd, ha már üveges, dobd rá a fokhagymát, ha ugyanis ez sokáig sül, megkeseredik.

Add hozzá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, majd, miután a hús kifehéredett, önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold meg. Ha puha, vedd le a fedőt, süsd zsírjára, majd keverd hozzá a tejszínt. Közben főzd ki a tésztát, és keverd össze a hússal. Öntsd egy kivajazott tűzálló tálba, és bőségesen szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben süsd aranybarnára.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

padlizsanos penne lead
  • paradicsom
  • tészta

Padlizsános penne

Ezt is szeretjük