Padlizsános penne
Nincs több 400 kalóriánál
Nem kell lemondanod a tésztáról fogyókúra idején sem. Készíts könnyű, zöldséges változatot, és használj durumtésztát.

Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

Frissítő, hidratáló turmix: egész nyáron ragyogni fog a bőröd, ha ezt iszod »

Védelmet nyújt a bőrnek, és a barnulást is segíti: napozókrémet teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta, ha keveset eszel belőle, egyáltalán nem hizlal, viszont eltelít, így megálljt parancsol a későbbi falásrohamoknak.

Egy könnyű, zöldséges, durumtésztából elkészített fogás megkönnyíti a fogyókúrát, és akkor is kényezteti az ízlelőbimbóidat, ha eszed ágában sincs diétázni.

Padlizsános penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dl paradicsomos tésztaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • bazsalikom

Főzd meg a tésztát, csak egy kis olívaolajat önts a főzővízbe. Közben melegítsd meg az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá az összeaprított hagymát és a padlizsánt, majd párold, amíg a hagyma megpirul kissé.

Keverd bele az átpasszírozott fokhagymát, add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, és forrald fel. Kis lángon főzd öt percig, majd vedd le a tűzről, és keverd bele az összevágott bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával, majd parmezánnal megszórva tálald.

Így aprítanak a profik

Nem mindegy, hogy melyik zöldséget hogyan vágod fel. Videónkból megtudhatod, hogyan szeletelnek villámgyorsan a profik.

Ezt is szeretjük