Penne libamájjal, sült hagymával
Gyors és isteni
A libamáj igazi ínyenc falat, melynek az ára is a csillagos égig felér, de, ha tésztával kínálod, elég kevesebb is belőle.

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

Lana Del Rey talpig zöldben romantikázott Jared Letóval »

A sztármanikűrös kedvenc trendjei: ilyen lesz a körmünk 2019-ben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A libamáj tipikusan az a különlegesség, melyet alkalmakra tartogatsz, mert nem éppen az olcsó kategóriájú ételek közé tartozik. De, ha okoskodsz egy kicsit, és nem csupán önmagában, hanem tésztával tálalod, akkor mindjárt kevesebb kell belőle, így a pénztárcádat is megkímélheted, és te is jól jársz.

Próbáld ki sült hagymával megbolondított receptünket, és készítsd el a tökéletes hétvégi ebédet!

Penne libamájjal, sült hagymával

Hozzávalók a sült májhoz:

  • 40 dkg libamáj
  • 1 fej vöröshagyma

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg penne
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj

A májat vágd kockákra, a hagymát pedig karikára. A májat pici olajban pirítsd meg. Amikor puha, sózd meg, majd tedd félre.

A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. Keverd bele a kockára vágott májat, és egy-két percig süsd őket együtt. A tejszínt add a húshoz. Öntsd fel még nagyjából 1,5 dl vízzel, és hagyd besűrűsödni. Fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, majd keverd össze a készre főzött pennével.

Ezt is szeretjük