Makaróni házi paradicsomszósszal
Üveges szósz helyett válaszd a frisset, és főzd meg magad a szószt a tésztához. A fűszerezést így te alakíthatod.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sokféle konzerv és üveges paradicsomszósz kapható, mégis akkor lesz igazi az olaszos fogás, ha magad főzöd meg a szószt.

A paradicsom lehet friss, de hámozott konzerves verziót is használhatsz. A bazsalikom kiemeli a paradicsom ízét, és elhozza a napfényes Itáliát.

Makaróni házi paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 80 g durum makarónitészta
  • 150 g paradicsom
  • 20 g zsírszegény sajt
  • bazsalikom
  • oregánó, fehérbors, só
  • olívaolaj

A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat eltávolíthatod belőle, de nem feltétlenül szükséges.

Tedd serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és fűszerezd sóval, oregánóval és fehérborssal, majd pirítsd meg olívaolajon.

Akkor jó, ha a paradicsom teljesen szétesik, de még ezután is párold egy keveset. A sajtot, lehetőleg parmezánt, reszeld le. A szószt és a tésztát forgasd össze, majd a sajttal kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsanos penne lead
  • paradicsom
  • tészta

Padlizsános penne

Ezt is szeretjük