Makaróni házi paradicsomszósszal
Üveges szósz helyett válaszd a frisset, és főzd meg magad a szószt a tésztához. A fűszerezést így te alakíthatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokféle konzerv és üveges paradicsomszósz kapható, mégis akkor lesz igazi az olaszos fogás, ha magad főzöd meg a szószt.

A paradicsom lehet friss, de hámozott konzerves verziót is használhatsz. A bazsalikom kiemeli a paradicsom ízét, és elhozza a napfényes Itáliát.

Makaróni házi paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 80 g durum makarónitészta
  • 150 g paradicsom
  • 20 g zsírszegény sajt
  • bazsalikom
  • oregánó, fehérbors, só
  • olívaolaj

A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat eltávolíthatod belőle, de nem feltétlenül szükséges.

Tedd serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és fűszerezd sóval, oregánóval és fehérborssal, majd pirítsd meg olívaolajon.

Akkor jó, ha a paradicsom teljesen szétesik, de még ezután is párold egy keveset. A sajtot, lehetőleg parmezánt, reszeld le. A szószt és a tésztát forgasd össze, majd a sajttal kínáld.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

padlizsanos penne lead
  • paradicsom
  • tészta

Padlizsános penne

Ezt is szeretjük