Isteni olaszos lasagne csirkehússal
Varázsold a napfényes Itáliát az asztalra ebben a zimankós időben, nem kell hozzá más, mint paradicsom és néhány tésztalap.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Feszesítő, mélytisztító arcpakolás 2 hozzávalóból: azonnal felfrissíti a bőrt »

A vízálló csizma ma már csak fogalom? Néhány fontos piktogram, amivel jó, ha tisztában vagy vásárláskor »

Jodie Foster 56 évesen is gyönyörű: nem takargatja ősz haját, mégis fiatalabbnak néz ki a koránál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lasagne sokak kedvence, és a tiéd is lehet, még akkor is, ha neked kell elkészíteni, hiszen amilyen finom, olyan egyszerű.

A paradicsomos öntettel igazi olaszos vacsorát varázsolhatsz az asztalra. Igyatok meg mellé egy finom fehérbort.

Csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 lasagne tésztalap
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál oregánó
  • liszt
  • bors
  • 20 dkg reszelt sajt

A paradicsomot kockázd fel, miután meghámoztad, tegyél így a hagymával is. Olajon ez utóbbit kezdd el pirítani, majd tedd hozzá a passzírozott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített változatot is, és a borral kezdd el főzni. Fűszerezd, és addig párold, amíg a paradicsom teljesen szét nem esik. A vajból, kevés lisztből és a tejből készíts besamelmártást. A csirkét szeleteld vékonyra, de csíkokra is vághatod. Egy tűzálló tálat olajozz ki, tegyél az aljára tésztalapot. Erre önts a paradicsomos mártásból, majd tegyél rá egy réteg csirkehúst, végül a besamelmártásból egy adagot. Ismételd meg még kétszer a műveletet. Az egész tetejére szórj reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 percig süsd.

Ezt is szeretjük