Isteni olaszos lasagne csirkehússal

Varázsold a napfényes Itáliát az asztalra ebben a zimankós időben, nem kell hozzá más, mint paradicsom és néhány tésztalap.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lasagne sokak kedvence, és a tiéd is lehet, még akkor is, ha neked kell elkészíteni, hiszen amilyen finom, olyan egyszerű.

A paradicsomos öntettel igazi olaszos vacsorát varázsolhatsz az asztalra. Igyatok meg mellé egy finom fehérbort.

Csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 lasagne tésztalap
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál oregánó
  • liszt
  • bors
  • 20 dkg reszelt sajt

A paradicsomot kockázd fel, miután meghámoztad, tegyél így a hagymával is. Olajon ez utóbbit kezdd el pirítani, majd tedd hozzá a passzírozott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített változatot is, és a borral kezdd el főzni. Fűszerezd, és addig párold, amíg a paradicsom teljesen szét nem esik. A vajból, kevés lisztből és a tejből készíts besamelmártást. A csirkét szeleteld vékonyra, de csíkokra is vághatod. Egy tűzálló tálat olajozz ki, tegyél az aljára tésztalapot. Erre önts a paradicsomos mártásból, majd tegyél rá egy réteg csirkehúst, végül a besamelmártásból egy adagot. Ismételd meg még kétszer a műveletet. Az egész tetejére szórj reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 percig süsd.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük