A juhtúrós sztrapacska receptje
Ha szereted a házias konyhát, akkor ne hagyd ki a sztrapacskát, mely juhtúrósan a legfinomabb. Kísérletezz, amíg nincs meg a tökéletes tészta.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sztrapacska kicsit olyan, mint a tojásos galuska, már ami az elkészítését illeti. A juhtúrós, szalonnás változat igazi téli fogás.

Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül a tészta, előfordulhat, hogy megkeményedik egy kicsit, ekkor több krumplit érdemes beletenni.

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg szalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és reszeld le. Sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. Akkor jó, ha elválik a kezedtől a tészta.

A nokedlihez hasonlóan szaggasd lobogó vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg alaposan.

Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne. A galuskát öntsd rá, és szórd meg juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.

Ezt is szeretjük