Hortobágyi húsos palacsinta
A hétvégi pörköltet palacsintatésztába bújtatva gyorsan készíthetsz finom vacsorát.
A hortobágyi húsos palacsinta remek találmány, készülhet maradékból és frissen elkészített összetevőkből is, jó adag tejföllel a tetején isteni fogás.
A jó csirkepörkölthöz elengedhetetlenek a csontos részek, még ha macerás is lefejteni utána a húst róluk, ne hagyd ki őket!
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkealkatrész - mell, comb, szárny
- 15 dkg liszt
- 10 dkg húsos szalonna
- 4 dl tejföl
- 3 dkg pirospaprika
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 kávéskanál kömény
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 paprika
- 1 nagy fej hagyma
- 1 dl szóda
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Egyszerűen leírva: süss palacsintát, a többi összetevőből meg pörköltet, és már kész is vagy. Kicsit bonyolultabban: a liszt, tej, tojás, szóda négyest keverd össze, egy nagyon pici sóval és borssal szórd meg, majd süss a masszából palacsintát. A többi összetevőből lesz a pörkölt, vagyis a töltelék. A hagymát kockázd fel, és a szalonna zsírján fonnyaszd meg, majd dobd rá a húst, kicsit pirítsd meg, szórd meg a köménnyel és a paprikával, vigyázz, hogy oda ne kapjon!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A paprikát és a paradicsomot felkockázva add hozzá, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Sózd és borsozd kedvedre, és 30-40 percig hagyd az egészet rotyogni fedő alatt. Ha megfőtt, a csontos részekről fejtsd le a húst, és daráld le. A tejfölt add a szafthoz, majd keverd hozzá a darált húst is. Készíts kis húsos csomagokat a palacsintából és a masszából, tedd egy tűzálló tálba, ha maradt még nálad tejföl, ne félj használni, majd tíz perc alatt, 200 fokon süsd készre. Ha maradékból csinálod, értelemszerűen lerövidül a móka, akkor csupán darálni és tejfölözni kell, na meg sütni.
Ha sütire vágysz
Ha a főétel után valami édességre vágysz, akkor nézegesd végig a csokis sütikről készült képgalériát.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda
- túró
- édességek
Túrógombóc édes tejföllel
- paprika
- szalonna