Frissítő krumplisaláta
Tökéletes kánikulai ebéd
Ha már minden trükköt bevetettél a hőség ellen, és így sem enyhül, hűtsd magad belülről egy kis mentás saláta segítségével!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

Durván feszesíti a combokat, és a feneket is feljebb tolja ez a torna: 15 perc pilates a tónusos lábakért »

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillezéseknél már jól megszokott ízeket dobd fel egy kicsit, a menta mindenkit felfrissít, és a krumplisaláta is egészen új arcát mutatja tőle.

Jól behűtve az igazi, ha kevesled a hozzávalókat, dobd fel még egy kis friss zöldborsóval, nagyon jól áll neki!

Mentás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg majonéz
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 1 teáskanálnyi dijoni mustár
  • 3 evőkanálnyi aprított mentalevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, mosd át, vágd számodra szimpatikus darabokra, majd főzd őket félpuhára, nagyjából 15 perc alatt. Ezután szedd ki őket egy alkalmas tálba, sózd és borsozd őket, add hozzájuk a citromlét, és hűtsd le az egészet.

A hátralevő feladatod sem lesz ennél bonyolultabb: mindent keverj össze, ami nincs a hűtőben lévő tálban, és tartalmazza a recept: a majonézt, a tejszínt, a mustárt, az apróra vágott mentát, a hasonló méretűre vágott petrezselymet és a vékonyra karikázott hagymát, majd ezt az egészet keverd el a már kihűlt krumplival, és már kész is a remek köret, amit akár magában is fogyaszthatsz.

Grillezős kedvencek

A finom, pácban érlelt frissensülteknél kevés jobb dolog létezik, meg is mutatjuk, hogyan készítsd őket tökéletesre.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük