8 diétás fogás csirkéből, pulykából: sokáig eltelítenek, és nagyon finomak

Az ünnepek után főleg jólesnek a csirkéből, pulykából készülő sovány, diétás fogások.

Diétás fogások csirkéből, pulykából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagy év végi lakomázások után jól jönnek a csirkéből, pulykából készülő, diétás fogások. Roston vagy sütőben sütve, esetleg vékony panírba forgatva finomak, kevés kalóriát tartalmaznak, és mégis sokáig eltelítenek.

A száraz csirkemellet mindenképpen valamilyen fűszeres pácban tartsd kisütés előtt, így szaftos marad. A csirkecombnak is jót tesz a pác, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, és fellazítsák a rostjait. A csirkén kívül készíts néha pulykát is, hogy ezzel is változatosságot csempéssz a konyhádba.

Diétás fogások csirkéből, pulykából

Lehet a főétel bármilyen diétás, ha a köret mellette egészségtelen. Felejtsd el a krumplit és a tésztát, helyette süss ki zöldségeket a hús saját szaftjában, esetleg párolj mellé jázminrizst.

A fűszeres csirkemellet bolondítsd meg paradicsommal, olívabogyóval, a pácba pedig szórj bőven zöldfűszereket.
A csirkemáj kalóriában szegény, miközben tele van értékes tápanyagokkal. Kevés hozzávalóval is fejedelmi fogást varázsolhatsz belőle.
A pulykafasírt a hagyományos sertésből vagy marhából készült testvérével ellentétben alig tartalmaz zsiradékot: főleg, ha olaj helyett sütőben készíted.
Süsd a csirkecombot együtt a köretként szolgáló zöldségekkel! Így egyszerre egészséges és nagyon finom.
A csirkemell hihetetlen változatossággal készíthető el. Fokhagymával és oregánóval fűszerezve egyszerű, és hamar készen van.
A tárkonyos csirkeragulevesbe a kevés sovány hús mellé rengeteg zöldség is kerül. Télen-nyáron egyaránt elkészíthető.
A rablóhús lényege, hogy a bepácolt húskockák mellé mindenféle színes zöldséget kell húzni, amelyet utána grillen, roston, esetleg a sütőben sütsz ki.
Sütőben is elkészítheted a rántott csirkemellet, így nem fogja magát teleszívni olajjal. A panírba érdemes sajtot is reszelni.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük