Fűszeres csirkemáj paradicsommal és sok hagymával sütve: finom szaftos és nagyon puha
A csirkemáj viszonylag olcsó, remek tápanyagforrás, sokoldalúan elkészíthető, és gyorsan elkészül belőle az ebéd vagy a vacsora.

A csirkemáj vasban, folátban, valamint más vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel, és egyszerűen, könnyen isteni fogást készíthetsz belőle. Paradicsommal, hagymával különösen finom. Mivel a só elvonja a nedvességet, és a máj könnyen megkeményedik, így csak a végén szórd hozzá.
Paradicsomos, hagymás csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ág bazsalikom
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg az erektől és a hártyáktól egy hegyes késsel. Mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és dobd bele az apróra vágott vöröshagymát. Ne spórolj vele, mert ettől lesz finom a szaftja.
Amikor üveges, tedd rá a májat, és kevergesd óvatosan addig, amíg kifehéredik. Ízlés szerint szórd meg borssal, majoránnával. A vége felé add hozzá a paradicsomot. Tálalás előtt szórd meg sóval, bazsalikommal, sőt még hagymát is tehetsz rá.
A maradék csirkemájból ínyenc pástétomot is készíthetsz.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept