Fűszeres csirkemáj paradicsommal és sok hagymával sütve: finom szaftos és nagyon puha
A csirkemáj viszonylag olcsó, remek tápanyagforrás, sokoldalúan elkészíthető, és gyorsan elkészül belőle az ebéd vagy a vacsora.

paradicsomos-csirkemaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemáj vasban, folátban, valamint más vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel, és egyszerűen, könnyen isteni fogást készíthetsz belőle. Paradicsommal, hagymával különösen finom. Mivel a só elvonja a nedvességet, és a máj könnyen megkeményedik, így csak a végén szórd hozzá.

Paradicsomos, hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg az erektől és a hártyáktól egy hegyes késsel. Mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és dobd bele az apróra vágott vöröshagymát. Ne spórolj vele, mert ettől lesz finom a szaftja.
Amikor üveges, tedd rá a májat, és kevergesd óvatosan addig, amíg kifehéredik. Ízlés szerint szórd meg borssal, majoránnával. A vége felé add hozzá a paradicsomot. Tálalás előtt szórd meg sóval, bazsalikommal, sőt még hagymát is tehetsz rá. 
A maradék csirkemájból ínyenc pástétomot is készíthetsz. 

Ezt is szeretjük