Könnyű, diétás fasírt pulykából: sütőben, olaj nélkül sül ropogósra
Ha pulykából készíted a fasírtot, sokkal kevésbé lesz zsíros, mint a sertés- és marhahúsos változat.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A fasírt örök és megunhatatlan kedvenc, ami hidegen-melegen, főfogásnak vagy akár partifalatnak is kiváló. A pulyka is remek alap lehet. Ha tepsiben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban. Salátával, zöldségkörettel tálalva is laktató, és akár még a különféle diétákba is beilleszthető.
Pulykafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 0.5 csokor aprított petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg. A húst rakd egy tálba, és tedd hozzá a hagymákat, a tojást, fűszerezd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza könnyen formázható legyen.
Készíts tetszőleges nagyságú pogácsákat, és sorakoztasd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és süsd meg 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a húsokat.
A fasírtot olaszosan, paradicsommal, mozzarellával is készítheted, és muffinformában nagyon csábító.
Még több recept