Könnyű, diétás fasírt pulykából: sütőben, olaj nélkül sül ropogósra
Ha pulykából készíted a fasírtot, sokkal kevésbé lesz zsíros, mint a sertés- és marhahúsos változat.

pulykafasirt
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt örök és megunhatatlan kedvenc, ami hidegen-melegen, főfogásnak vagy akár partifalatnak is kiváló. A pulyka is remek alap lehet. Ha tepsiben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban. Salátával, zöldségkörettel tálalva is laktató, és akár még a különféle diétákba is beilleszthető. 

Pulykafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0.5 csokor aprított petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg. A húst rakd egy tálba, és tedd hozzá a hagymákat, a tojást, fűszerezd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza könnyen formázható legyen. 

Készíts tetszőleges nagyságú pogácsákat, és sorakoztasd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és süsd meg 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a húsokat. 
A fasírtot olaszosan, paradicsommal, mozzarellával is készítheted, és muffinformában nagyon csábító. 

Ezt is szeretjük