Rántott csirkemell fűszeres, sajtos panírban: olaj helyett sütőben sül ropogósra
Gondold újra a rántott csirkemellet, forgasd fűszeres, sajtos panírba, és süsd ki a sütőben!

sajtos rantott csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még finomabb lesz a rántott csirkemell, ha panírozáskor a zsemlemorzsához sajtot is reszelsz. A lisztet fűszerezd borssal és aprított petrezselyemmel, a tojást pedig ízesítsd egy gerezd fokhagymával. Ha nem bő olajban, hanem sütőben sütöd, a gyomrodat sem terheli meg.

Sajtos rántott csirke sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket szeleteld fel és sózd meg. A lisztet keverd össze a borssal és a petrezselyemmel, a tojáshoz nyomj egy gerezd fokhagymát, a zsemlemorzsához pedig reszeld hozzá a sajtot. A szeleteket mártsd előbb lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, fektesd bele egymás mellé a csirkemelleket, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús megpuhul, rajta a bunda pedig ropogósra pirul. Félidőben fordítsd meg a hússzeleteket, hogy egyenletesen süljenek át. Alakbarát megoldás, ha friss salátával tálalod.

Nem csak húst panírozhatsz be - a rántott mozzarellarudak ellenállhatatlan falatoznivalók.

Ezt is szeretjük