Sűrű, melengető tárkonyos csirkeraguleves: rengeteg zöldség fő benne
Úgy az igazi a tárkonyos csirkeraguleves, ha sok zöldség fő benne.

- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »
- Az 53 éves Gillian Anderson elbűvölően nőies: ilyen natúr fotók rég készültek róla »
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
Akár egy hétköznapi vacsorán is asztalra kerülhet ez a finom, sűrű tárkonyos csirkeraguleves, amely a sok-sok belefőzött zöldségnek köszönhetően téli vitaminforrásnak is tökéletes. Akkor a legfinomabb, ha az ízek kis lángon, lassan főnek össze. A tárkonyt csak a főzés végén add a leveshez, és mivel erőteljes íze van, bánj vele óvatosan.
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 10 dkg zöldborsó
- 2 szál zellerzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál tárkony
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb krumpli
- 1 l alaplé
- 0.5 zeller
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és egy lábosban olívaolajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A répákat és a zellert tisztítsd meg, és szeleteld fel. Ugyanabban a lábosban, amelyikben a hús sült, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, és kevergetve pirítsd néhány percig. Tedd hozzá vissza a csirkemellkockákat, öntsd fel alaplével, dobd bele a megmosott, egészben hagyott zellerzöldet, enyhén sózd, borsozd, és kis lángon gyöngyöztetve főzd össze az egészet egy óra alatt. A kockákra vágott krumplit fél óra múlva add hozzá. A főzés legvégén kanalazd bele a tejfölt, szórd meg tárkonnyal, és forrald össze. Tálalás előtt a zellerszárat halászd ki belőle.
Levesbetétet ízlés szerint főzhetsz bele - ezzel a finom házi daragaluskával például nem lőhetsz mellé.
Még több recept