A császármorzsa receptje: hagyományos kedvenc a nagyitól
Fogyaszd reggelire, vagy ebédre egy kiadós leves után, esetleg a vacsora desszertjeként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kaiserschmarn, vagyis császármorzsa valóban fejedelmi desszert, hiszen Ferenc József kedvenc édessége volt ez az egyébként borzasztóan egyszerűen elkészíthető finomság.

A házi lekvár mellett feldobhatod egy kis fahéjjal, és a mogyorókrém sem áll neki rosszul.

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 7 g búzaliszt
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 3 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon éhes vagy, akkor lehet kevesebbet is hagyni neki. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral, aztán keverd össze a többiekkel, és tedd félre.

Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal szintén keverd a többi összetevőhöz, a mazsolával együtt, és kapard hozzájuk a vaníliát is. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, majd kanalazd bele a masszát. Kevergesd addig, amíg nem kezd morzsálódni, aztán pirítsd meg, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha kész vagy, szórd meg porcukorral, és keress valami finom lekvárt hozzá.

Nagyiféle édességek

A legjobb édességeket a nagymamák készítik, ez valószínűleg így marad, amíg világ a világ, less el néhány remek receptet!

Ezt is szeretjük