A császármorzsa receptje: hagyományos kedvenc a nagyitól
Fogyaszd reggelire, vagy ebédre egy kiadós leves után, esetleg a vacsora desszertjeként.
A Kaiserschmarn, vagyis császármorzsa valóban fejedelmi desszert, hiszen Ferenc József kedvenc édessége volt ez az egyébként borzasztóan egyszerűen elkészíthető finomság.
A házi lekvár mellett feldobhatod egy kis fahéjjal, és a mogyorókrém sem áll neki rosszul.
Császármorzsa
Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 7 g búzaliszt
- 2,5 dl zsíros tej
- 3 tojás
- 1 rúd vanília
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon éhes vagy, akkor lehet kevesebbet is hagyni neki. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral, aztán keverd össze a többiekkel, és tedd félre.
Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal szintén keverd a többi összetevőhöz, a mazsolával együtt, és kapard hozzájuk a vaníliát is. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, majd kanalazd bele a masszát. Kevergesd addig, amíg nem kezd morzsálódni, aztán pirítsd meg, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha kész vagy, szórd meg porcukorral, és keress valami finom lekvárt hozzá.
Nagyiféle édességek
A legjobb édességeket a nagymamák készítik, ez valószínűleg így marad, amíg világ a világ, less el néhány remek receptet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- szilva
A hájas tészta receptje
- só
- mogyoró
Isteni, édes mogyorókrém házilag
- alma
- vanília